Ett desperat samtal till min väninnas man...

 

En sen kväll, någon gång i februari i år, ringde jag ett desperat samtal till min väninnas man för att få hjälp med att strukturera tankar i mitt huvud som dunkade så starkt att jag inte kunde sova. Det handlade om en vision. Ett koncept. Ett kall. Och av någon underlig, intuitiv, anledning visste jag att min väninnas man, som jag då bara kände som en hårt arbetande, framgångsrik advokat, var mannen jag borde tala med. Detta korta samtal blev början till något stort i båda våra liv. Ett partnerskap växte fram och tillsammans med detta en vänskap som kändes djupare än någonting innan. Utan att veta det började vi den kvällen en livsresa som skulle förändra båda våra liv för alltid. Jag fick äntligen förverkliga en dröm som jag burit på i flera år, samtidigt som Peter, tog sin första paus i karriären för att reflektera över livet och bemästra den Parkinsons sjukdom som han fick diagnostiserad drygt tre år tidigare.

Medan regnet öste ner utanför, satt vi där vid det lilla köksbordet, och satte ord och siffror på mina idéer. Idag lanserar vi frukten av det lilla fröet som planterades den där kalla februari kvällen. Och det finns knappast ord som kan beskriva vilken glädje det ger mig. Jag hoppas innerligt att våra program utstrålar den energi och värme som vår kanal bygger på! Tusen tack för att ni finns med oss!

 

Trine Grönlund

Chefredaktör ZenTV

 

Det är nu det händer. Efter mycket tänk, kreativitet, sena nätter, svett och engagemang från ett fantastiskt team lanseras ZenTV på riktigt. Det känns mäktigt! Alla vi tittare som är med från början är privilegierade. Vi är del av något stort, något mycket större än vi troligen inser. ZenTV är en viktig del av en "movement". Det känns ända in i själen. Den handlar om livspusslet, att få tid att vara närvarande, att respektera sig själv och andra, att ge och få positiv energi, att beröra och bli berörd och att utvecklas som människa. Det ligger i tiden, är universellt och omfattas av många.  ZenTV är vår svenska samlingsplats för denna "movement". Här kommer snart ett nätverk av kanaler att växa fram med engagerande, relevanta, positiva budskap. Vilket eldorado för oss som är öppna för att beröras och utvecklas som individer. Det är Trines vision som nu förverkligas. Tack Trine och Grattis!  Du lever din dröm och vi är hedrade över att få vara delaktiga. Vi ser alla med spänning fram mot att se vart resan bär.

 

Falsterbo den 24 september 2007

Peter Idsäter

 

 


RSS 2.0